Obtinerea autorizatiilor necesare derularii activitatii

In cazul in care compania desfasoara activtiati prin care sunt prelucrate date cu caracter personal, identificarea numarului de prelucrari realizate si tipul acestora ne va fi de ajutor in vederea stabilirii numarului de notificari standard necesare a fi depuse online la autoritate. Fiecare notificare va fi insotita de doua sau mai multe documente specifice: documentul privind imputernicitii, nota de informare a persoanelor vizate si masurile de securitate ale prelucrarii bazei de date. Aceste documente vor fi redactate, adaptate sau revizuite de noi, dupa caz, pentru a raspunde atat regelementarilor in domeniu dar si specificului activitatii clientului.
In cazul in care exista si o transmitere de date catre un stat membru al Uniunii Europene sau un transfer de date in strainatate, respectiv in afara U.E., va vom sprijini in identificarea procedurii corecte ce trebuie efectuata.

Orice modificare ulterioara a informatiilor care au stat la baza inregistrarii notificarilor sau autorizatiilor vor fi operate de catre noi in registrul online al operatorilor de date personale.

Redactarea de politici de confidentialitate si securitate

Oferim clientilor nostrii suport pentru analiza, realizarea, actualizarea sau modificarea politicilor de confidentialitate, a masurilor de securitate, a contractelor cu imputernicitii, a termenilor si conditiilor de pe site etc. Astfel, veti avea mai mult timp la dispozitie pentru a va ocupa de dezvoltarea afacerii dumneavostra, in loc sa consumati timp pretios pentru astfel de activitati.
De fiecare data cand externalizati servicii, trebuie sa stiti ca este posibil sa diseminati date cu caracter personal catre imputerniciti,  iar acest tip de activitate este obligatoriu de realizat printr-un contract in forma scrisa si cu respectarea catorva dispozitii specifice ale legii in materie de date personale.

Campaniile de marketing, foarte variate si complexe, implica utilizarea unor numeroase categorii de date personale iar regulile in acest caz sunt clare si obligatorii. Doua legi implementate de autoritatea nationala de supraveghere protejeaza drepturile persoanelor vizate si datele personale de o eventuala prelucrarea nelegala. Operatorii de date trebuie sa cunoasca, sa inteleaga si sa implementeze aceste reguli, pentru a actiona in conformitate. Redacatarea de contracte, de formulare de colectare sau de clauze de specialitate pentru prelucrarea datelor personale fac de asemenea obiectul activitatii noastre.

Manual de utilizare a datelor

Putem realiza manuale generale sau tematice privind managamentul datelor personale pentru clientii nostrii. Manualul este un instrument de referinta si util pentru prelucrarile de zi cu zi ale datelor personale, fiind utilizate in general pentru prelucrarile simple.