Consultanta privind protectia datelor personale

Privacy & Data Protection SRL ofera clientilor sai un pachet de consultanta sepecializata in managementul datelor personale abordand toate procesele interne ale unei companii ce implica prelucrarea de date personale: campanii de marketing, politica de resurse umane, utilizarea bazelor de date, procedurile de comunicare interna si externa, supravegherea video si masurile de securitate, precum si multe alte aspecte din activitatea curenta.

Companiile doresc sa stie care sunt prevederile legale in materia prelucrarii datelor personale si cum le afecteaza activitatea; ce trebuie sa faca pentru a se conforma reglementarilor nationale si europene in acest domeniu; care sunt masurile pe care trebuie sa le adopte pentru a implementa o politica interna corecta privind protectia datelor personale; sau cum sa asigure dreptul la viata privata si la intimitate a consumatorilor si clientilor.

Prelucrarea datelor in Concursuri, promotii si campanii de marketing

Orice companie doreste sa isi promoveze activitatea, bunurile si serviciile prin intermediul campaniilor de marketing, promotii si spoturi. Deruland astfel de activitati, companiile colecteaza si prelucreaza multe date personale de la client si potentiali clienti. Aceste prelucrari trebuie realizate conform legii, mai ales atunci cand marketingul se bazeaza pe email, intrucat legile specifica clar si obligatoriu conditiile unei astfel de prelucrari. Altfel, companiile pot fi sanctionate de autoritatea nationala de supraveghere.

Suport in cazul unei investigatii sau plangeri

In cazul in care autoritatea nationala de supraveghere va informeaza ca veti face obiectul unui control, puteti sa ne sunati si noi va vom sprijini pe parcursul intregii perioade de investigatie. In cazul in care un consumator face plangere impotriva dumneavoastra, putem sa va sprijinim cu privire la comunicarea cu acesta sau cu autoritatile competente in domeniu.  Mai mult, in cazul in care partenerii va propun activitati legate de baza dumneavoastra de date, noi va putem sprijini in vederea asigurarii unei utilizari a bazei de date in conformitate cu legea.

Transmisterea datelor personale in strainatate

In general, marile companii sunt membre ale unor alte companii stabilite intr-un stat membru al U.E. sau chiar in state terte. Mai mult, o companie nationala poate decide stocarea bazelor sale de date pe servere locate in strainatate. In aceste cazuri, exista transferuri de date in strainatate. Pentru a realiza in mod legal un transfer de date, legislatia impune anumite conditii, poate chiar obtinerea unei autorizatii de transfer de la autoritatea nationala de supraveghere, dupa caz. Noi va putem oferi suport pentru realizarea transferului de date, pentru redactarea procedurii si intocmirea documentelor necesare realizarii transferului, inclusiv pentru obtinerea autorizatiei necesare din pareta autoritatii, rapid si adecvat.