Prelucrarea datelor prin camere video CCTV

 

Stiati ca …

  • exista acte normative care reglementeaza in mod clar si distinct prelucrarile de date (imagini) prin camere de luat vederi/CCTV?
  • exista reguli clare si conditii specifice pe baza carora un sistem de supraveghere video poate functiona legal?
  • anumite categorii de persoane pot fi supravegheate video doar in mod limitat si numai in anumite conditii?
  • exista obligatia de a notifica distinct catre ANSPDCP aceasta prelucrare prin intermediul camerelor de luat vederi, si intr-un termen determinat?

Utilizarea unui sistem de supraveghere video este esential pentru companii in foarte multe situatii. Fie ca este vorba despre camere video amplasate in spatii publice, fie de camere de securitate din spatii de birouri si cladiri, supravegherea video ridica o serie de aspecte problematice din punct de vedere al respectarii legislatiei privind protectia datelor personale si a dreptului la viata intima si privata a persoanelor. De la modul de amplasare a camerelor video si pana la dezvoltarea unor proceduri pentru prelucrarea si utilizarea imaginilor, legislatia privind protectia datelor personale are o directa aplicare.

Participantii la acest seminar vor afla modul in care legea le afecteaza functionarea sistemului de supraveghere video, care sunt documentele premergatoare ce trebuie intocmite, cum sa isi instruiasca operatorii si modalitatile prin care pot fi dezvaluite imaginile catre terte persoane. Vor fi oferite informatiile necesare pentru a instala si opera un sistem de supraveghere video respectand legislatia privind protectia datelor personale.

Speaker:

Nicoleta Rusu
Nicoleta RusuDirector Privacy & Data Protection SRL

Nicoleta Rusu este consultant in domeniul protectiei datelor personale cu o experienta de peste 7 ani. Si-a inceput activitatea in anul 2006 in cadrul Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP), apoi in anul 2011 a pus bazele propriei firme de consultanta, oferind o gama vasta de servicii specializate in managementul datelor personale precum: audit, consultanta, instruire si obtinerea de autorizatii.

 

Lista Seminarii

Data:
miercuri, 5 martie 2014,
15.00 – 17.00

Pret:
60 lei (TVA inclus)

Locatia:
Bucuresti, (tbc)

Persoana de contact:
Octavian Rusu
octavian.rusu@pdpconsulting.ro,
0742 127 721,